Početna

Studio Kotač

Eventi

Kontakt

O nama

Coworking cpace

About

O nama

Udruga Seasplash

Udruga Seasplash, osnovana u Puli 2006. godine, organizacija je nezavisne kulture koja je svojim aktivnostima snažno orijentirana prema socijalnom glazbenom angažmanu glazbe, umjetnosti i kulture kroz različite sadržaje i aktivnosti. Svojim djelovanjem i projektima značajno doprinosi razvoju nezavisne glazbene i kulturne scene povezivanjem i umrežavanjem još neafirmiranih, kao i već priznatih umjetnika, profesionalaca i kulturnih aktivista iz cijelog svijeta.

Udruga Seasplash već dugi niz godina uspješno provodi vlastite projekte i programe, a članovi udruge s dugogodišnjim iskustvom doprinose razvoju područja nezavisne kulture i novih medija. Također, kontinuirano zastupa interese koncertnih promotora kroz komunikaciju s javnim institucijama i donositeljima odluka, kako bi se osigurali osnovni uvjeti za kvalitetnu provedbu kulturnih i umjetničkih sadržaja. Veliko iskustvo i kvaliteta stvarana dugi niz godina danas rezultira vlastitom produkcijom tijekom cijele godine. Područje djelovanja iz godine u godinu raste i okuplja sve više domaćih i inozemnih partnera i suradnika.

Članovi organizacijskog i programskog tima do sada su samostalno ili u okviru timova, sudjelovali u realizaciji preko 150 manifestacija, a kroz suradnju s udrugama iz Hrvatske, susjednih zemalja i zemalja Europe stekli potrebna znanja i vještine za kvalitetno provođenje projekata.

Seasplash platforma

Novogodišnji Seasplash doček ili Seasplash platforma je glazbena manifestacija koja je započela svoju priču 2007. godine na Danteovom trgu u Puli i od tada se tradicionalno održava na raznim otvorenim lokacijama u gradu. Organizira je udruga Seasplash u suradnji s Gradom Pula, Pula Film Festivalom i  Turističkom zajednicom grada Pule te predstavlja nezavisnu glazbenu produkciju kako mladih i neafirmiranih, tako i profesionalnih i već afirmiranih umjetnika. Ova glazbena manifestacija je uvrštena u Novogodišnji program grada Pule kao njegov sastavni dio što je izuzetno važno za afirmaciju nezavisne kulture na lokalnoj razini te u društvu općenito. Novogodišnji Seasplash doček posjeti od 1.500 do 2.000 posjetitelja.

Klub Kotač

Klub Kotač je nekomercijalni klub osnovan od strane Seasplash kolektiva kao nadogradnja već postojećoj EduSplash platformi – multimedijalnoj platformi za edukaciju i razvoj. Smješten je u prizemlju Društvenog centra Karlo Rojc u Puli. Kotač je zamišljen kao polivalentni i multimedijalni prostor za proizvodnju kulture, kulturnih i edukativnih programa, projekata i suradnje. Ovo netipično coworking mjesto, u kojem mogu sudjelovati svi kolektivi, udruge, pojedinci koji se bave kulturom, produkcijom kulturnih i drugih događanja, sastoji se od nekoliko odvojenih prostora koji služe za proizvodnju različitih sadržaja te mogu funkcionirati odvojeno ili spojeni u jednu cjelinu prema potrebi.

Seasplash festival

Seasplash festival jedan je od najdugovječnijih hrvatskih festivala, idealan za sve ljude koje vodi dobra volja i želja za odličnim i opuštenim ljetnim provodom tik uz more. Festival nudi četiri dana glazbe na nekoliko pozornica, kao i dnevni glazbeni program na plaži, besplatno kampiranje, radionice, shopove i još mnogo toga. Na Seasplashu se pleše do ranih jutarnjih sati uz najbolje izvođače iz regije i poznata gostujuća imena iz cijeloga svijeta.

Predstavljajući cjelokupnu bass glazbu i promovirajući soundsystem kulturu, Seasplash je već više od desetljeća prava poslastica za sve ljubitelje reggae, dub, drum’n’bass, dancehall, jungle, ska ali i ostale srodne elektronske glazbe.

EduSplash  – multimedijska platforma za edukaciju i razvoj

Projekt EduSplash platforme osmišljen je kao besplatna edukacijska i razvojna platforma s ciljem osposobljavanja mladih i kreativnih pojedinaca te stvaranja kvalificiranog kadra za rad na području nezavisne kulture i umjetnosti. Središnje mjesto provedbe naših edukacijskih programa je Klub Kotač, a tu su još prostorija Udruge Seasplash (2. kat) i dvorište DC Rojc.

Edukacijski programi osmišljeni su za angažiranje pojedinaca zainteresiranih za rad na implementaciji i organizaciji kulturnih događaja s ciljem stvaranja nove generacije audiovizualnih umjetnika i stručnjaka iz područja kulture.

Svaki edukacijski program uključuje teorijski i praktični dio. Teorijski dio obuhvaća predavanja stručnih predavača odnosno dugogodišnjih djelatnika s područja nezavisne kulture i scene. Za praktični dio predviđena je aktivna participacija polaznika u provedbi i praćenju raznotematskih kulturnih događanja na području Pule, a sve to uz mentorstvo.

Edukativni programi koji se održavaju za odrasle su Produkcija i organizacija kulturnih događanja, Produkcija zvuka, Osnove fotografije, Ableton lab, Hip hop 18+ i Videografija, dok su edukativni programi za juniore Foto blic, Laboratorij zvuka, Skate škola Pula i Breakdance junior.

Cowork

U Cowork Kotaču je cilj uspostaviti moderno središte za istomišljenike. Uz svu potrebnu infrastrukturu (coworking prostor, digitalni studio, prostor za predavanja i konferencije, event management) želi se potaknuti kreativnost i stvaralaštvo. Cowork Kotač je mjesto za razmjenu znanja. Do sada su se održale radionice na teme mobilnog razvoja, deep learninga i osnovnog programiranja. 

DC Karlo Rojc

Društveni centar Rojc smješten je u centru Pule, u zgradi nazvanoj po nacionalnom heroju iz drugog svjetskog rata – Karlu Rojcu. To je najveća zgrada u gradu površine 16.739 m2, s unutarnjim dvorištem, besplatnim parkingom, sportskim igralištima i zelenim površinama. Izgradnja je završena 1870. pod Austro-ugarskom monarhijom, bila je vojna škola za vrijeme Monarhije, Italije i Jugoslavije sve do 1976., kada postaje vojarna. Jugoslavenska armija napušta Rojc 1991. Početkom 1990-ih zgrada postaje utočište ratnim izbjeglicama. Prvi squoteri i organizacije civilnog društva ulaze nakon njihovog odlaska, kasnih devedesetih.

Grad Pula odlučio je formalizirati postojeću situaciju te se 1999. potpisuju prvi ugovori o korištenju prostora. Danas, 106 udruga imaju sklopljene ugovore o korištenju prostora bez plaćanja naknade. Jedina obaveza udruga je plaćanje troškova električne energije.

Udruge su vlastitim zalaganjem i sredstvima uredile svoje prostorije i dale posve novu kvalitetu nekadašnjoj vojarni. Radom i programima udahnule su nov život objektu i gradu i stvorile temelje za daljnji razvoj. Hodnici Rojca nalikuju velikoj galeriji jer je više od 4.000 m2 oslikano od strane brojnih umjetnika u sklopu projekta “Krojcberg”.

Ovaj “izgubljeni” prostor u centru grada izbjegao je sudbinu mnogih sličnih javnih prostora, koji su zbog komercijalne politike javnih vlasti pretvoreni u privatne prostore.

Udruge raspolažu svojim prostorom, a prema tipu korištenja prostora u Rojcu se nalaze produkcijski prostori (ateljei, glazbena i filmska studija, zanatske radionice…), prostori za probe, sportsko-rekreacijski, uredski, prezentacijski, radioničko-konferencijski, klupski, skladišni, servisni i ugostiteljski prostori. Veliki broj umjetnika i raznih grupa koriste ove prostore za svoje aktivnosti.

Klub KotačO nama

KontaktCoworkEventiGalerija

KOTAČ

COWORK

JAZZAVAC

POWERTAPE

PROCES

PSYGENDERING

SHOWCASE

EDUSPLASH

X